вівторок, 19 березня 2013 р.

Як доглядади за морськими свинками?


Потрібно знати основні моменти, які допоможуть вам у догляді за морськими свинками, власне ось і вони: у свинок повинна бути простора клітка, гарний гамак (small version) для відпочинку, звичайно ж, не можна обійтися і без іграшки з люфи, в клітці має бути кутовий туалет з гранульованим наповнювачем, різні підвісні ласощі, ну і різнобарвний смачний корм. Це лише основні моменти, які ми зараз більш детально розберемо.
По перше. Давайте обговоримо, що буде небезпечним для свинок у вжитку. Тобто, що потрібно ховати подалі від них, щоб не погризли і не отруїлися, що відбувається досить часто. Отже, ось список отруйних рослин: плющ, хедера, полісціас, фатсія, шеффлера, аглаонема, алоказія антуріум диффенбахія, калу, монстера, спатифиллум, сингоніум, олеандр, пахіподіум, цікломен, алое, фікус і інші. Кожна рослина впливає на тварину по-різному, але наслідки у всіх сумні. Багато викликають різного ступеня опіки, виразки, буває навіть запалення слизових оболонок очей (може призвести до сліпоти), запалення ротової порожнини, глотки, можуть відбуватися порушення серцевої і нервової систем та багато інших сумні наслідки.
Ще один момент, який відноситься до всіх цих рослин: якщо в рот вашого гризуна потрапить досить багато листків від цих рослин, то кислота, яка виділиться, повністю заблокує подих тварини, і воно помре.
Тепер поговоримо про правильне харчування. Крім основної їжі, свинка так само повинна отримувати у своєму раціоні свіжі овочі та фрукти, але переборщувати не потрібно. Їх кількість повинна бути помірним - 80-120 грамів на день, і то, по кілька шматочків. Не забувайте мити продукти, перед тим, як давати їх на вживання тварині.
І ще, морських свинок не варто годувати бобами, цибулею або картоплею. Капусту давати їм можна, але в норму, і чим рідше, тим краще. Те ж саме ми можемо сказати і з приводу гороху. Ви з повною свободою можете годувати їх за допомогою різних трав і зелені, ось тільки вони повинні побут зібрані власними зусиллями. Збирати їх потрібно в екологічно чистих місцях, щоб вони не були забруднені відходами від автомобілів і таке подібне.
Правильно доглядати - це не мистецтво, це просто дотримання певних правил. Наприклад, давайте поговоримо про частоту годування морських свинок. Найкраще їх годувати вранці і ввечері, тобто двох разове харчування. Але робити це потрібно в один і той же час, оскільки організм тварини налаштовується саме за часом, трапеза у нього планується заздалегідь. Якщо ж у вас вагітна самочка, тоді годувати її треба 3-4 рази на день.
Якщо ж у вас немає можливості годувати свого вихованця натуральними продуктами, а тільки сухими, тоді вам варто порадитися з фахівцями з приводу вибору кращого варіанту, оскільки зараз туди можуть класти все що завгодно, чого ваш вихованець не переживе. А своїми силами, знайти якісний продукт, не дуже то й просто.
Корм, обов'язково, повинен бути виготовлений за новітніми високих технологій з використанням натуральних продуктів, які забезпечать кращу якість, що виготовляється продукту. Їжа повинна мати високо-збалансований склад, в якому буде присутній ряд вітамінів, що допоможе підтримувати імунітет свинки.
Якщо ж ми заговорили про сухий корм, то варто зазначити, що за один раз свинці дають порцію сухого корму, яка дорівнює одній - двох столових ложками. Свинки погано переносять голодування, так що краще давати їм їжу в достатній кількості, інакше можуть виникнути проблеми. Якщо ви хочете змінити раціон вашої свинки, то робити це потрібно поступово.
Свинки дуже люблять ласощі.  Найчастіше - це соковиті плоди, але давати їх потрібно не багато. Наприклад: груші, яблука, виноград, помідори, суниця ... Найбільше, свинки люблять солодкі сорти яблук - їх можна давати в будь-якому вигляді (сирої/сушений). У них міститься величезна кількість корисних речовин.

Немає коментарів:

Дописати коментар