пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

Світ не без добрих людей...

В наш нелегкий час непросто утримувати хоча б одну домашню тваринку, не говорячи вже про декількох. А враховуючи, що в бібліотечному мінізоопарку мешкає з десяток тваринок, то можна уявити наскільки це витратно та займає немало часу. Кожен з них вимагає до себе максимум уваги:  і годування, і прибирання, щодене  підримування чистоти в клітках та акваріумах, профілактичні щеплення та гігієнічні процедури. Трапляється, що тваринки можуть захворіти, що тоді робити?!!!
Та все ж.таки світ не без добрих людей. Говорячи так, я маю на увазі помічників-відвідувачів. Дехто допомагає з харчуванням, дехто з прибиранням.
Брати Грушковські Артем та Артур  приносили неодноразово тирсу для підстилки гризунам. Деякі відвідувачі залюбки приймають участь у прибирання кліток, вони приносять воду, виносять сміття.  А нещодавно в нас зявилися нові користувачі та шанувальники живого куточку бібліотеки. Це сімя Березняк - мама Єлизавета Анатоліївна та двійнята - Артем та Богдан. Щонеділі вони відвідують мешканців мінізоопарку та приносять щоразу пакунок сіна, свіжі овочі. Вдома в них мешкає морська свинка та рибки. Кожного разу,  поповнюючи в зоомагазині запаси для власних улюбленців, не забувають і про наших. Особливо ми, працівники бібліотеки,  вдячні їм за цінний подарунок для червоновухих черепах. Одного разу  сталася прикра ситуація - тріснув акваріум у Марії, після чого вона змушена була тіснитися у свого сина Степана. Їм було настільки тісно в одній домівці, що вони ставали на задні лапки і просилися, щоб їх витягнули вниз, де вони могли б розімняти ноги. Адже коштів на ремонт акваріума не було.  Тому стільки радості було у тваринок, коли нарешті їх розєднали.
Мирослава Журавльова - дівчинка 5-ти років, що приїхала погостювати до бабусі та дідуся. З батьками вона мешкає в Дніпропетровській області м. Церкаське. Майже щодня відвідує живий куточок, приносить його мешканцям смаколики, та заворожено спостерігає за кумедними тваринками.
Ми заздалегідь вдячні всім небайдужим олександрійцям за посильну допомогу.
Мирослава Журавльова

Немає коментарів:

Дописати коментар